ΘΕΡΑΠΕΙΑ ΚΑΡΚΙΝΟΥ


Δρ. Ελευθέριος Μηλιόπουλος

Ιατρός - Παθολογοανατόμος - Ογκολόγος
Διδάκτωρ Νευροπαθολογίας του Πανεπιστημίου Αθηνών
Πρώην Εθνικός Εκπρόσωπος της Ελλάδος στην Ευρωπαϊκή ΈνωσηSite logo

ΤΡΟΠΟΣ ΖΩΗΣΘα πρέπει να δοθεί σημασία στον ύπνο, ο οποίος πρέπει να είναι 8ώρου διαρκείας. Μια καλή ώρα κατάκλισης είναι η 10.30 μ.μ. Απαραίτητη είναι και η ξεκούραση το μεσημέρι.

Για λόγους ανάπλασης, δύο περίπατοι εβδομαδιαίως κοντά σε θάλασσα ή βουνό είναι πολύ χρήσιμοι. Επίσης, συνιστάται η παρακολούθηση ευχάριστων θεατρικών παραστάσεων μια φορά κάθε μήνα, καθώς και η νυχτερινή βόλτα σε χώρους που να είναι ευχάριστα φωτισμένοι. Η μετάβαση σε πολυκαταστήματα για shopping therapy, ακόμη και σε καθημερινή βάση, είναι πολύ χρήσιμη.

Συνιστώνται επίσης, μικρές εκδρομές και, γενικά, ξεκούραση και ήρεμη ζωή. Συνιστώνται ειδικοί χρωματισμοί και ανάλογη διαμόρφωση της κατοικίας.

Η τηλεόραση βλάπτει το μυαλό, το υποσυνείδητο και την υγεία. Σε αυτήν υπάρχουν πολλές στιγμές βίας που μπαίνουν στο υποσυνείδητο και δημιουργούν διάφορα τραύματα. Η ζωή είναι δύσκολη και η τηλεόραση ψυχολογικά την κάνει χειρότερη. Το ραδιόφωνο είναι ένα μέσο που μπορεί να βοηθήσει. Η σωστή μουσική είναι πολύ ωφέλιμη για μια σωστή υγεία. Η κατασκευή της κατοικίας και η διαμόρφωσή της παίζει ρόλο στον άνθρωπο. Η φυσική διαβίωση μπορεί να σώσει τον άνθρωπο.